گروه صنعتی هفت

طراح و تولید کننده تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب

گروه صنعتی هفت

طراح و تولید کننده تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب

جوهر نمک چیست؟

جوهر نمک، که با نام های  اسیدم سالیس، نمک اسید، تیرک، موریاتیک اسید و هیدروکلریک اسید نیز شناخته میشود، محلولی بی رنگ و شفاف است که بویی بسیار تند و زننده دارد. این اسید به دلیل داشتن خاصیت خورندگی بسیار بالا در محیط های صنعتی و تصفیه آب و فاضلاب کاربرد فراوانی دارد. جوهر نمک  که از سولفوریک اسید و نمک طعام به دست می آید، دارای PH بین ۰ تا ۲ بوده و در قرن شانزدهم میلادی توسط آندریاس لیباویوس کشف شد. هیدروکلریک اسید، در رسوب زدایی و جرم گیری کاربرد فراوانی داشته و در صنایع مختلفی همچون تولید فولاد و آبکاری و اسیدشویی فلزات مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، این ماده ی اسیدی قادر به حل کردن انواع مختلف فلزات و تولید کلرید فلزات و گاز هیدروژن  نیز میباشد و تنفس بخار آن بسیار خطرناک بوده و موجب آسیب به دستگاه تنفسی میشود. گروه صنعتی هفت؛ ارائه دهنده مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب، از برترین شرکتهای تولید کننده جوهر نمک در ایران بوده و این محلول اسیدی را با درجه خلوص بالا و رعایت استانداردها ارائه می دهد.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی جوهر نمک:

اگر بخواهیم جوهر نمک (HCL ) را در دسته بندی مواد شیمیایی قرار دهیم، این محلول اسیدی در دسته مواد شیمیایی بسیار خورنده قرار میگیرد و در صورت تفکیک شدن در آب به عنوان یک اسید قوی عمل میکند. جرم مولی این ماده 36.46 گرم بر مول بوده و خلوص آن در بازه 30 تا 37 درصد است و به عنوان یک ماده متشکل از هیدروژن کلرید، یک اسید تک پروتونی بوده و تنها می تواند با یک بار تفکیک شدن به یون H+ برسد. هیدروکلریک اسید،  قابل اشتعال نبوده و در دمای -35 درجه سانتی گراد ذوب و در 108 درجه سانتی گراد به جوش میرسد. اگر خلوص جوهر نمک بالای 40 درصد باشد، اسید بسیار فرار شده و لازم است در محیط های دربسته با شرایط دمایی مناسب نگهداری شود. از دیگر ویژگی های این ماده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ارزان قیمت و قابل دسترس
  • انحلال پذیری امتزاج پذیر در آب
  • رنگ شفاف و بی رنگ تا زرد روشن

نحوه تولید هیدروکلریک اسید

 روش های مختلفی جهت تهیه هیدروکلریک اسید یا جوهر نمک وجود دارد که از جمله آنها می توان به  حل شدن هیدروژن کلرید در آب اشاره نمود که در نهایت خروجی آن اسید با درجه خلوص 38 درصد می باشد. در این روش که نسبت به سایر روش ها معمول تر میباشد، با حرارت دهی کلر و هیدروژن،  کلر سوخته و کلروهیدروژن تولید میشود. جهت حرارت دهی کلر و هیدروژن از کوره های سیلیکاتی استفاده میشود و در نهایت  اسید کلریدریک بدست خواهد آمد که فرمول واکنش آن به صورت زیر است:  

 H2 + Cl2 ———–> ۲HCl

روش دیگر تولید جوهر نمک با استفاده از نمک طعام میباشد و در این روش لازم است علاوه بر نمک و اسید سولفوریک، از خمیر نیترات نیز استفاده شود و حرارت دهی انجام شود.فرمول  واکنش های این روش به صورت زیر است:

NaCl + H2SO4 ——> HCl + NaHSO4

NaCl+H2NaHSO4———-> HCl + Na2SO4

کاربردهای جوهر نمک

  •  بازسازی رزین های کاتیونی در تجهیزات تصفیه آب (سختی گیرها)
  • کنترل pH و خنثی سازی
  • تصفیه آب استخرها و تنظیم PH آب استخرها پس از کلر زنی
  • شستشو و اسیدشویی فلزات
  •  تولید مواد پلاستیکی پی وی سی
  • رسوب زدایی و جرم گیری سطوح
  • خالص سازی نمک طعام
  • تولید افزودنی های غذایی مانند فروکتوز
  • در صنعت چرم سازی
  • در صنایع فولاد، آبکاری
  • تولید ترکیبات آلی و غیر آلی
  • اسید زنی چاه‌های نفت

خرید جوهر نمک

قیمت جوهر نمک با توجه به پارامترهای مختلفی از جمله درجه خلوص آن و همچنین برند تولید کننده و کیفیت آنها تعیین می گردد. از بین موارد ذکرشده، درجه خلوص اسید کلریدریک اهمیت بسیار زیادی داشته و با توجه به نوع کاربرد آن از گزینه های مختلفی برای این منظور استفاده میشود. به عنوان مثال، خرید جوهر نمک مورد استفاده برای محیط های صنعتی باید درجه خلوصی حدود 37 درصد داشته باشد اما برای مصارف خانگی حدود 10 تا 12 درصد کافی میباشد. کارشناسان فروش قبل از خرید هیدروکلریک اسید مشاوره رایگان ارائه داده و نمونه های مورد استفاده با توجه به مصرف آنها را معرفی خواهند نمود. همچنین با توجه به نوسانات موجود در بازار و قیمت مواد شیمیایی، پیشنهاد می کنیم برای استعلام قیمت اسید هیدروکلریک با کارشناسان گروه صنعتی هفت تماس بگیرید.

شماره های تماس : 02156541459 – 02156541457




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد